illustrator en cartoonist

Online Illustrator Cartoonist Arthur WigboutArthur Wigbout? Grafisch vormgever, illustrator en cartoonist

Een goed plaatje zegt meer dan 1000 woorden! Internet barst uit z’n voegen van de afbeeldingen, maar vaak vindt u daar nèt niet de visualisatie die u zoekt… of het is niet onderscheidend genoeg waardoor de kern van de boodschap niet volledig duidelijk wordt. Terwijl dat nu precies wel de bedoeling is van een illustratie of imago. Arthur denkt graag mee en maakt toepasselijke beelden die passen bij de tekst die u kracht wilt bijzetten.

U heeft het plaatje voor ogen, maar kunt het zelf niet omzetten in lijnen of in een bruikbaar bestand. Als vormgever bied ik de helpende hand. Op basis van uw verhaal, uw verwachting en uw doelstelling ga ik aan het werk. Zonder input lukt dat natuurlijk niet, daarom is er altijd sprake van co-creatie.

Het kan ook zijn dat u zelf nog niet weet hoe u van uw praatje het plaatje maakt. In dat geval denk ik graag mee. Het kan van alles zijn; voor uw product, een illustratie bij een redactioneel stuk of een animatie voor uw website.

Tekenstijlen
Als illustrator ben ik van meerdere markten thuis. Ook de stijl van tekenen wordt samen met u bepaald. Uiteraard is het niet alleen een kwestie van smaak, ook het doel van de illustratie is voor het maken van de juiste keuze belangrijk. Ik denk daar graag in mee.

illustratie of cartoon laten maken
In juni 2018 kwam het derde boek “Wat een geluk!” van Victor Mion uit. Ik heb daarvoor 30 illustraties verzorgd. Een prachtig voorbeeld van een project volgens het nieuwe werken.

Waaraan kunt u denken bij het ontwikkelen van illustraties:
• logo’s / huisstijlen en beeldmerken
• animaties, bv. voor websites
• datavisualisatie / info graphics
• productverpakkingen
• redactionele stukken
• familiedrukwerk
• kermisattracties

Tips voor de briefing
Zoals gezegd: het is bijna onmogelijk als ik vooraf niet weet wat u voor ogen heeft. Het is in mijn vak erg moeilijk als – hoe goed bedoeld het ook is – wordt gezegd “Maak gewoon maar wat moois“.  Briefing is belangrijk. Maak zelf schetsjes, stuur voorbeelden (foto’s, scans of webadressen) als een soort moodboard, daarmee kan ik verder aan het werk. Denk daarbij ook aan het gebruik van kleuren. Welke kleuren zijn slim om te gebruiken? Welke kleuren vindt u mooi om te gebruiken? Ook als een illustratie niet gekleurd wordt geleverd, kan het in zwart-wit net levendiger worden als ik daarmee rekening houd.

Heeft u nog vragen, neem dan contact op: info@wigboutenwigbout.nl
Of bel: (0227) 59 34 23.

illustratie stresskip